SPE does not adjust for the screen

Any crashes, places where the software didn't work as you expected, please let us know here.
Posts: 17
Joined: Sun Feb 03, 2013 3:42 pm

SPE does not adjust for the screen

Postby RJM » Thu Jul 14, 2016 3:36 pm

I've just downloaded the latest version 1.22.

I have two laptops, the one has a 12.5" screen.

I now notice that SPE seems too large for the screen. I cannot seem to adjust it so that the picture and everything is in proportion.

It seems designed for a larger screen! Even moving the boxes on the left, the picture stays the same size.

Any suggestions? Or is this a bug as the old version seems to fit on the screen nicely.

Posts: 23
Joined: Sun Dec 07, 2014 11:29 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby JackyQ » Thu Jul 14, 2016 7:10 pm

Hi,
I too am having the same difficulty, so annoying isn't it, i was advised to state my Windows system etc so here are my screen shots for those who can help out, sorry for sharing on your post but it affects us both
Attachments
Untitled...jpg
Untitled...jpg (226.85 KiB) Viewed 5149 times

Posts: 3
Joined: Sun Feb 14, 2016 6:24 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby ClassroomDr » Fri Jul 15, 2016 6:10 am

Adjusting resolution on an Acer laptop running Windows 10 through personalization of desktop changes the display somewhat but computer flashed warning that adjusting display setting could hurt overall performance and chipset. I have tried reducing the display from the recommended 150 percentage but am not happy with the changes that happened to all other apps in reducing their display as a result.Any suggestions or rewriting of code for a workaround?

Posts: 23
Joined: Sun Dec 07, 2014 11:29 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby JackyQ » Fri Jul 15, 2016 9:25 am

I didn't get any warning it just downloaded and each time i go in its the same thing, i am on windows 10,
Maybe Tony can help us all with the problem.

Site Admin
Posts: 2385
Joined: Thu Feb 25, 2010 7:11 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby admin » Fri Jul 15, 2016 9:57 am

Hi all,

We're busy investigating an issue with the UI appearing too large on some screens. One of our engineers will be in touch to ask some more questions.

Kind regards

Tony

Posts: 23
Joined: Sun Dec 07, 2014 11:29 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby JackyQ » Fri Jul 15, 2016 1:32 pm

Brilliant,
Many thanks Tony
Warm Regards
Jacky

Posts: 3
Joined: Sun Feb 14, 2016 6:24 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby ClassroomDr » Fri Jul 15, 2016 6:20 pm

Thank you TOny, I have discovered that the underlying cause on the Acer's maximum 1920X1080 resolution may indeed by the major factor. I used a work around by entering the display settings. I right click the desktop, set a custom display to enlarge items and text at 149%. I found that if I went above this the display would again blow up the icons on the display palette inside the Smart Editor Studio. This is still small, but workable until you guys find something better. I also tuned my True type fonts and found some degree of help there too. I had a similar situation early on with an Adobe Photo Shop program but Googled a "code" adjustment for said program. Perhaps there may something similar for the Smart Photo Editor since it is linked to the Adobe programs... I anxiously await you finding a fix as I will be wearing enlarging lens until you do....Oh my Grandma what big eyes I now have to have...

Posts: 17
Joined: Sun Feb 03, 2013 3:42 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby RJM » Fri Jul 15, 2016 9:58 pm

I'm still experiencing this problem and even adjusting the display size the icons still appear too large. I'm continuing to use the previous version of SPE which works fine!

I don't know if the following info helps...........there must be quite a few others experiencing the same problem.

Application: Smart Photo Editor (64-bit)
Edition: Standard
Version: 1.22.2
Product code: PE-F-en-v1.22.2 / ZRaw-v1.7
Fingerprint: V1M2PDB6SAA5JDFQFAF47R2G
Platform: Windows
Operating System: Microsoft Windows 10 Home|C:\WINDOWS|\Device\Harddisk0\Partition5 64-bit (10.0.10586)
Language: 1033
Computer Name: LENOVO-PC
Processor: Intel(R) Core(TM) M-5Y10c CPU @ 0.80GHz
Number of Physical Processors: 1
Bios: B8CN30WW(V2.08)
Bios Release Date: 20150408
System Model: 80J8
System Manufacturer: LENOVO
Memory: 8192 MB
Free Disk Space on Boot Partition: 48693964800 Bytes
FreePhysicalMemory: 5901812 KB
FreeSpaceInPagingFiles: 1306392 KB
FreeVirtualMemory: 7184956 KB
Current Date/Time: 2016/07/15, 21:51: 0
Qt: 5.6.1/5.6.1

Posts: 17
Joined: Sun Feb 03, 2013 3:42 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby RJM » Sun Jul 17, 2016 5:21 pm

admin wrote:Hi all,

We're busy investigating an issue with the UI appearing too large on some screens. One of our engineers will be in touch to ask some more questions.

Kind regards

Tony



Hi

Is anything being done as at the moment, it's almost impossible to use SPE as it doesn't configure for my screen even if I alter screen resolution.

Site Admin
Posts: 2385
Joined: Thu Feb 25, 2010 7:11 pm

Re: SPE does not adjust for the screen

Postby admin » Mon Jul 18, 2016 12:11 pm

For the moment, you can always install the older version, I've put links here for quick access:

Standard 64bit Windows
Studio 64bit Windows

Standard 32bit Windows
Studio 64bit Windows

Standard Mac
Studio Mac

Kind regards

Tony

Next

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests